Xon Cup 2019

xc19 banner 

Xon Cup

Xon Cup on suomen kovatasoisin mutta mukavin aikuisharrastajien karting-kilpasarja. Xon Cup:ssa ajetaan Raket 120 moottorisilla karteilla ja 1-3 hengen joukkueilla etelä-Suomen radoilla.

Tuloksia, kuvia ja fiiliksiä edellisen yli kymmenen vuoden varrelta löytyy Arkistosta. Lisäksi kannattaa lukea Xon Cup brosari niin pääsee kärryille mistä hommassa on kyse.

Kausi 2019

Kisa Pvm Paikka Päivän Aikataulu
Xon I 25.5 Lahti Lataa aikataulu (standardi)
Xon II 8.6 Kouvola Lataa aikataulu (standardi)
Xon III 29.6 Kokemäki Lataa aikataulu (standardi)
Xon IV 20.7 Vihti Lataa aikataulu (standardi)
Xon V 10.8 Lievestuore Lataa aikataulu (standardi) 
Xon VI 24.8 Lahti Lataa aikataulu (standardi) 

Kisakohtaiset aikataulut julkaistaan aina n. viikkoa ennen näillä sivuilla.

Säännöt ja virallinen kisakalenteri löytyvät näiltä sivuilta säännöt osiosta. Pääperiaatteein mennään kuten edellisinä vuosina mutta pieniä tarkennuksia on tullut, samoin kisakalenteri tietysti päivitetty sääntöihin.

Pari vuotta sitten lanseerattu Xon Master-luokka jatkaa samaan tapaan mutta hiukan muuttuneella ikärajalla. Inflaatiosta huolimatta sarjamaksut yms. edellsen vuoden tasolla. Nyt jälleen kannattaa myös olla ilmoittautumassa ajoissa koko sarjaan sillä:

  • Gaalassa arvotaan kaikkien koko sarjan maksaneiden ja paikalla edustettuina olevien joukkueiden kesken Raket 120 moottori.

Kuinka mukaan?

Eipä muuta kuin sääntöjen mukaista kalustoa kasaan ja nimiä ilmoittautuneiden listaan. Jos kalustosi on jonkun muun Raket 120 sarjan mukainen (esim. Helsingin Fossiilisarja, Etelä Cup, Pirkanmaan Fossiili, Oldboys) 99.9% se on valmis viivalle suoraan myös XON cup:ssa. Näinä päivinä tekniset määräykset ovat hyvin lähellä toisiaan eri sarjoissa.

Xon Cup 2019 : Ilmoittaudu Sarjaan!

Mukaan voi tietysti tulla myös kilpailukohtaisesti - mutta tässäkin tapauksessa kannattaa ilmoittautua mukaan jotta numero tulee varatuksi.

Junior kuskit

Xon Cupin SARJAsäännöissä on yhä ala-ikäraja 14-vuotta joka pitää täyttää kuluvan vuoden aikana. Nyt on kuitenkin niin, että AKK on mahdollistanut myös nuorempien kuskien osallistumisen aikuisharrastesarjoihin. Jos siis olet Esim. 13-14 vuotias mutta haluaisit kovasti ajaa sarjassamme niin ota rohkeasti yhteyttä järjestäjään. Voimme MAHDOLLISESTI soveltaa ns. Lex-Rovanperää ja antaa ajoluvan MYÖS ALLE 14-VUOTIAALLE kunhan asiasta on erikseen sovittu järjestäjän kanssa tapauskohtaisesti ja pysymme AKK:n sääntöjen puitteissa. Lisäksi, huomio että auto saa painaa ilman kuskia korkeintaan 105kg. Tämä siksi että kun autossa/penkissä on liikaa lyijyä niin se ei vaan yksinkertaisesti kestä ja ole turvallinen radalla.

Keitä siellä sitten ajaa?

Jo mukaan ilmoittautuneet ja varatut numerot löytyvät ilmoittautuneiden listalta joka alkaa päivittyä heti kun ilmoittutuminen saadaan avattua.

... Mutta mites se MSC-kisa mistä kaikki puhuu?

Season Finals XII ajetaan 14.9.2019 Alahärmässä Mika Salo Circuitilla, samoilla säännöillä mutta ei ole osa sarjaa. Siitä lisää myöhemmin kesällä. Johtuen tavallista myöhäisemmästä ajankohdasta on järjestämisen että saadaan 20 joukkuetta kasaan.

... Mutta oliko joko kestävyyskisakin?

Ehkä.