Xon Cup 2018

xc18front 

Xon Cup

Xon Cup on suomen kovatasoisin mutta mukavin aikuisharrastajien karting-kilpasarja. Xon Cup:ssa ajetaan Raket 120 moottorisilla karteilla ja 1-3 hengen joukkueilla etelä-Suomen radoilla.

Tuloksia, kuvia ja fiiliksiä edellisen yli kymmenen vuoden varrelta löytyy Arkistosta. Lisäksi kannattaa lukea Xon Cup brosari niin pääsee kärryille mistä hommassa on kyse.

Kausi 2018

27752076 1870400922972334 931280728725386612 n

Kauden 2018 Xon Cup osakilpailut siis seuraavasti:

  • 26.5 Lahti
  • 16.6 Kouvola
  • 30.6 Kokemäki
  • 21.7 Lievestuore
  • 11.8 Vihti
  • 15.9 Lahti 

Kisakohtaiset aikataulut julkaistaan aina n. viikkoa ennen näillä sivuilla.

Säännöt ja virallinen kisakalenteri löytyvät näiltä sivuilta säännöt osiosta. Pääperiaatteein mennään kuten edellisinä vuosina mutta pieniä tarkennuksia on tullut, samoin kisakalenteri tietysti päivitetty sääntöihin.

Viimevuonna lanseerattu Xon Master-luokka jatkaa samaan tapaan mutta hiukan muuttuneella ikärajalla. Inflaatiosta huolimatta sarjamaksut yms. edellsen vuoden tasolla. Nyt jälleen kannattaa myös olla ilmoittautumassa ajoissa koko sarjaan sillä:

  • Gaalassa arvotaan kaikkien koko sarjan maksaneiden ja paikalla edustettuina olevien joukkueiden kesken Raket 120 moottori.

Kuinka mukaan?

Eipä muuta kuin sääntöjen mukaista kalustoa kasaan ja nimiä ilmoittautuneiden listaan. Jos kalustosi on jonkun muun Raket 120 sarjan mukainen (esim. Helsingin Fossiilisarja, Vihti Cup, Pirkanmaan Fossiili, Oldboys) 99.9% se on valmis viivalle suoraan myös XON cup:ssa. Näinä päivinä tekniset määräykset ovat hyvin lähellä toisiaan eri sarjoissa.

Xon Cup 2018 : Ilmoittaudu Sarjaan!

Mukaan voi tietysti tulla myös kilpailukohtaisesti - mutta tässäkin tapauksessa kannattaa ilmoittautua mukaan jotta numero tulee varatuksi.

Junior kuskit

Xon Cupin SARJAsäännöissä on yhä ala-ikäraja 15-vuotta joka pitää täyttää kuluvan vuoden aikana. Nyt on kuitenkin niin, että AKK on mahdollistanut myös nuorempien kuskien osallistumisen aikuisharrastesarjoihin. Jos siis olet Esim. 13-15 vuotias mutta haluaisit kovasti ajaa sarjassamme niin ota rohkeasti yhteyttä järjestäjään. Voimme MAHDOLLISESTI soveltaa ns. Lex-Rovanperää ja antaa ajoluvan MYÖS ALLE 15-VUOTIAALLE kunhan asiasta on erikseen sovittu järjestäjän kanssa tapauskohtaisesti ja pysymme AKK:n sääntöjen puitteissa. Lisäksi, huomio että auto saa painaa ilman kuskia korkeintaan 105kg. Tämä siksi että kun autossa/penkissä on liikaa lyijyä niin se ei vaan yksinkertaisesti kestä ja ole turvallinen radalla.

Keitä siellä sitten ajaa?

Jo mukaan ilmoittautuneet ja varatut numerot löytyvät ilmoittautuneiden listalta joka alkaa päivittyä heti kun ilmoittutuminen saadaan avattua.

... Mutta mites se MSC-kisa mistä kaikki puhuu?

Season Finals XI ajetaan 2.9.2018 Alahärmässä Mika Salo Circuitilla, samoilla säännöillä mutta ei ole osa sarjaa. Siitä lisää myöhemmin kesällä.  

... Mutta oliko joko kestävyyskisakin?

Ei, ei sitten tänä vuonna ainakaan Xon Sport Club:n järjestämänä.

Mikä Xon Cup?