Xon Cup 2017

xc17 logo600 

Xon Cup

Xon Cup on suomen kovatasoisin mutta mukavin aikuisharrastajien karting-kilpasarja. Xon Cup:ssa ajetaan Raket 120 moottorisilla karteilla ja 1-3 hengen joukkueilla etelä-Suomen radoilla.

Tuloksia, kuvia ja fiiliksiä edellisen yli kymmenen vuoden varrelta löytyy Arkistosta. Lisäksi kannattaa lukea Xon Cup brosari niin pääsee kärryille mistä hommassa on kyse.

Kausi 2017

xc17 calendar

 

Säännöt ja virallinen kisakalenteri löytyvät nyt sivuilta säännöt osiosta. Pääperiaatteein mennään kuten edellisinä vuosina mutta pieniä tarkennuksia on tullut ja ne on merkitty punaisella värillä sääntöihin.

Viimevuonna lanseerattu Xon Master-luokka jatkaa samaan tapaan. Samoin sarjamaksut yms. edellsen vuoden tasolla. Nyt kannattaa myös olla ilmoittautumassa ajoissa koko sarjaan sillä:

  • Kauden ensimmäisessä kilpailussa arvotaan kaikkien koko sarjan maksaneiden ja paikalla edustettuina olevien joukkueiden kesken Raket 120 moottori.

Kuinka mukaan?

Eipä muuta kuin sääntöjen mukaista kalustoa kasaan ja nimiä ilmoittautuneiden listaan. Jos kalustosi on jonkun muun Raket 120 sarjan mukainen (esim. Helsingin Fossiilisarja, Pirkanmaan Fossiili, Oldboys) 99.9% se on valmis viivalle suoraan myös XON cup:ssa. Näinä päivinä tekniset määräykset ovat hyvin lähellä toisiaan eri sarjoissa.

Xon Cup 2017 : Ilmoittaudu Sarjaan!

Mukaan voi tietysti tulla myös kilpailukohtaisesti - mutta tässäkin tapauksessa kannattaa ilmoittautua mukaan jotta numero tulee varatuksi.

Junior kuskit

Xon Cupin SARJAsäännöissä on yhä ala-ikäraja 15-vuotta joka pitää täyttää kuluvan vuoden aikana. Nyt on kuitenkin niin, että AKK on mahdollistanut myös nuorempien kuskien osallistumisen aikuisharrastesarjoihin. Jos siis olet Esim. 13-15 vuotias mutta haluaisit kovasti ajaa sarjassamme niin ota rohkeasti yhteyttä järjestäjään. Voimme MAHDOLLISESTI soveltaa ns. Lex-Rovanperää ja antaa ajoluvan MYÖS ALLE 15-VUOTIAALLE kunhan asiasta on erikseen sovittu järjestäjän kanssa tapauskohtaisesti ja pysymme AKK:n sääntöjen puitteissa.

Keitä siellä sitten ajaa?

Jo mukaan ilmoittautuneet ja varatut numerot löytyvät ilmoittautuneiden listalta joka alkaa päivittyä heti kun ilmoittutuminen saadaan avattua.

... Mutta mites se MSC-kisa mistä kaikki puhuu?

Season Finals X ajetaan 3.9.2017 Alahärmässä Mika Salo Circuitilla, samoilla säännöillä mutta ei ole osa sarjaa. Siitä lisää myöhemmin kesällä.  

... Mutta oliko joko kestävyyskisakin?

On, se ajetaan 23.9 Lievestuoreella ja on tietysti sarjan ulkopuolinen kisa. Tekniset säännöt samat, mutta lisää aiheesta myöhemmin klesällä.