Xon Cup 2016

 

Xon Cup

Xon Cup on suomen kovatasoisin mutta mukavin aikuisharrastajien karting-kilpasarja. Xon Cup:ssa ajetaan Raket 120 moottorisilla karteilla ja 1-3 hengen joukkueilla etelä-Suomen radoilla.

Tuloksia, kuvia ja fiiliksiä edellisen yli kymmenen vuoden varrelta löytyy Arkistosta. Lisäksi kannattaa lukea Xon Cup brosari niin pääsee kärryille mistä hommassa on kyse.

Kausi 2016

Säännöt ja virallinen kisakalenteri löytyvät nyt sivuilta säännöt osiosta. Pääperiaatteein mennään kuten edellisinä vuosina mutta pieniä tarkennuksia on tullut ja ne on merkitty punaisella värillä sääntöihin.

  • Lisätty uutena Xon Masters -luokka keski-iältään yli 32 vuotiaille joukkueille. Mastersit ajavat kuitenkin ihan normaalisti myös Xon Cup:sta.
  • Kauden päätteeksi Xon Gaalassa arvotaan kaikkien koko sarjan maksaneiden ja paikalla edustettuina olevien joukkueiden kesken Raket 120 moottori.
  • Sarjamaksua alennettu 400 euroon jos ajaa koko sarjan. Siis alennettu. Lisäksi, kannattaa muistaa että tämä sisältää myös ajanoton ja tarvittavat transponderit joten niitä ei tarvitse vuokrata/maksaa erikseen.

Kuinka mukaan?

Eipä muuta kuin sääntöjen mukaista kalustoa kasaan ja nimiä ilmoittautuneiden listaan. Jos kalustosi on jonkun muun Raket 120 sarjan mukainen (esim. Helsingin Fossiilisarja, Pirkanmaan Fossiili, Oldboys) 99.9% se on valmis viivalle suoraan myös XON cup:ssa. Näinä päivinä tekniset määräykset ovat hyvin lähellä toisiaan eri sarjoissa.

Xon Cup 2016 : ILMOITTAUDU NYT!

Mukaan voi tietysti tulla myös kilpailukohtaisesti - mutta tässäkin tapauksessa kannattaa ilmoittautua mukaan jotta numero tulee varatuksi.

Keitä siellä sitten ajaa?

Jo mukaan ilmoittautuneet ja varatut numerot löytyvät ilmoittautuneiden listalta joka alkaa päivittyä heti kun ilmoittutuminen saadaan avattua.

... Mutta mites se MSC-kisa mistä kaikki puhuu?

Season Finals IX ajetaan 4.9.2016 Alahärmässä Mika Salo Circuitilla, samoilla säännöillä mutta ei ole osa sarjaa. Siitä lisää myöhemmin kesällä.